Forrige fotoNeste foto
 

Båtturer for Naturister

Til øya Gavdos

En gang i uken arrangerer vi en tur til det sørligste puktet i Europa. Dette er en tur du ikke bør gå glipp av. Besøk noen majestiske strender, for eksempel den nest vakreste stranden i verden (nominert av Vogue Magazine i 2002, og av Discovery Channel), spaser rundt i området og ta en lunsj. Gavdos er en unik perle i Europa, langt fra den travle siviliserte verden, med en utemmet skjønnhet, med krystallklart vann, drømmesoloppganger, en utrolig kystlinje og uoppdagede strender hvor sedertrær vokser ved sjøen. En øy som er så vakker at den fortjener å bli oppdaget. Furutrær, sedertrær og lokal flora dekker øya, og lyng og andre urter fyller luften med sine dufter. Det er ikke en tilfeldighet at Gavdos ble med i Natura 2000 programmet.

Til vestkysten

En gang i uken arrangeres det turer langs kysten til Agios Pavlos, Agia Roumeli og Fournoti. Dette er den utemmede kysten av Sørkreta, med øde strender og overveldende natur. Under vår tur langs kysten ser vi inngangen til det berømte juvet i Samaria, St. Paul stranden med en severdig kirke, Sfakian fjellene, inngangen til Aradena juvet, de to pittoreske landsbyene Lykos og Phoenix, landsbyen Loutro hvor vi spiser lunsj, og til slutt Sweetwater beach hvor vi tar en iskald dusj med vann direkte fra de Hvite fjellene.

Til øststkysten

En gang i uken arrangeres en tur langs kysten til Frangokastello og palmeskogen i Preveli.Vi cruiser langs kysten mot det imponerende bakteppet av fjell til stranden Agia Marina for å svømme. Vi fortsetter til den vakre og naturskjønne Palm Beach ("Preveli") i  ½ time. Vi kan svømme fra båten, men du må ha på badedrakt hvis du vil gå i land.

Etter lunsj reiser vi inn til Plakias turistområde for en 1-times  shoppingrunde på veien tilbake til Chora Sfakion.