Forrige fotoNeste foto
 

Fotturer

Hvis du liker å slappe av med en fottur

For de som elsker å vandre og utforske, tilbyr vår region mange unike destinasjoner, juv, tradisjonelle og historiske landsbyer og uutforskede og berømte strender. På veien gjennom disse områdene vil du finne en rik flora og fauna, majestiske fjell, utmerkede strender, arkeologiske utgravninger, tradisjonelle cafeer, tavernaer - og bak alt dette finner du en utrolig historie.

Av den grunn tilbyr Vritomartis Resort deg muligheten til å oppleve noen av disse plassene ved organiserte fotturer

Til Samariajuvet

Juvet i Samaria er uten tvil det mest berømte og det mest folksomme av alle juvene. Det ligger vest på Kreta i "De hvite fjellene" og er det lengste juvet i Europa, med en lengde på 18 km. Det er spesielt rikt på plante og dyreliv. I juvet vil du finne unike dyre- og plantearter som er fredet under internasjonal lov. I Samaria kan du beundre skogene med enorme furu- og sypresstrær.  Hvis du er heldig kan du til og med møte skogenes berømte beboere, villgeitene på Kreta, som de lokale kaller "agrimia" og som turister kaller "kri-kri". Når vi når enden på juvet ved Jernportene, er juvet så smalt at du nesten kan røre ved veggene der de reiser seg 350 meter over hodet ditt. Det er en fantastisk opplevelse. Turen gjennom juvet i Samaria tar ca. 6-7 timer med stopp for å ta bilder og for å nyte den utrolige naturen. Turen ender ved landsbyen Agia Roumeli, og så tar vi ferge tilbake til Chora Sfakion.

Til Imbrosjuvet

En gang i uken organiserer vi en tur til det nærliggende Imbrosjuvet. Veldig vakkert, litt mer folksomt enn juvet i Aradena, men mye lettere å gå. Turen varer i ca. 2 timer. Imbrosjuvet (slutter nær Vritomartis Naturist Resort) kan ofte være folksomt om våren, da det før Samariajuvet  åpnes for publikum ofte brukes som en alternativ organisert tur. Selv om juvet er lite, er det verdt å se da det er meget pittoresk og fullt av villskap. Imbrosjuvets sti er enkel å følge og mindre krevende enn Samaria, men det er likevel litt av en tur -  ikke bare en spasertur.

Til Aradenajuvet

En gang i uken organiserer vi en tur til juvet i Aradena, et av de mest spektakulære juvene i området. Juvet i Aradena (ikke langt fra Loutro) er mye mindre besøkt og turen er litt mer krevende enn Imbros, med noen bratte partier. Det ligger 19 km vest for Chora Sfakion på veien til Anopolis og Agios Ioannis. Turen starter fra de sørlige åsene på "De hvite fjellene", nord for den øde landsbyen Aradena og ender opp ved den Libyske hav, nær den vakre stranden Marmara med marmorsteiner, litt vest for Lutro. Turen krever gode sko og noe turerfaring. Den varer i ca. 2,5 - 3 timer.

Flere turer du kan ta på egenhånd:

Juvet i Ilingas (nær Hora Sfakion) er utrolig nok helt ukjent, men etter noen regnfulle vintre for noen år siden er det blitt en vanskelig tur. Fra nordsiden er det mulig å nå interessante forlatte landsbyer høyt over Anopolis.

Pachnes  (toppen på 2453 m), i sentrum av "De hvite fjellene", kan nås fra ulike steder. Det er et sted for stillhet med sitt månelandskap, og fra toppen har du en fantastisk utsikt over hele den vstlige delen av Kreta.

Agia Roumeli til Agios Ioannis

Denne turen starter ved kysten, passerer den nesten øde stranden Agios Pavlos, (mulig blandet naturist og vanlig strand) så klatrer du gjennom en furuskog på en gammel sti til landsbyen Agios Ioannis. Fantastisk utsikt og mulighet til å se skjeggete gribber hvis du er heldig.

Agia Roumeli til Loutro

Starter på den samme stien, men fortsetter via og over kysten mot Loutro istedet for å gå oppover.

Loutro til Hora Sfakion (eller omvendt)

En kort tur langs kysten. Det mest interessante er den vakre "Sweet Water Beach".  Dette er en velkjent og ofte brukt nudiststrand, og regelmessige turer dit arrangeres av Vritomartis Naturist Resort teamet.

Flere turer...

For alle vandremulighetene finnes det en brosjyre med veibeskrivelse i resepsjonen hvis du er interessert i å ta turer på egenhånd. Spør etter den i resepsjonen. Den er veldig interessant og nyttig.