Forrige fotoNeste foto
 

Utforsk vår Region på Egenhånd

Med bil

Med bil er det meste av øya tilgjengelig for deg, og du vil finne stille bukter hvor du kan utfolde din naturistferie. Husk at kvaliteten på veiene på Kreta varierer voldsomt, fra store veier som oppfyller  europeisk og US standarer, til veier som mer ligner "geitetråkk" med løse steiner og kalkoverflate.

Disse mindre veiene er for de mer eventyrlystne, og vil ta deg til uberørte landsbyer og områder med en naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Kjør alltid forsiktig og vær forberedt på det uforutsette, spesielt når du kjører mot en krapp sving. Du vet aldri hva som kommer i mot deg.

Kjøp et godt kart, og spør i resepsjonen etter  råd om hvor du skal kjøre. I resepsjonen har vi et utvidet kart over Kreta, og et annet over vår region med sightseeinghøydepunkter, bilder og beskrivelser og distanse fra resortet, samt forklaring om hvordan du kommer deg dit. Dette er veldig nyttig. Sjekk alltid bilen før du kjører av sted noe sted, forsikre deg om at du har med rikelig med vann, og si i fra i resepsjonen hvor du skal og når du forventer å være tilbake.

Med båt

Loutro

En pittoresk landsby bare en halv time med båt fra Hora Sfakion. Den ligger koselig til i en vakker bukt med krystallklart vann. Halvøya som ligger like ved har en slottsruin og ruiner som daterer tilbake til romertiden.

Agia Roumeli

Berømt (eller beryktet) som landsbyen du kommer til etter å ha gått i det verdensberømte Samariajuvet, har Agia Roumeli ufortjent fått ryktet av å kun være et overgangspunkt for turgåere som akkurat har "gjort juvet". Det blir ganske folksomt midt på dagen, ettersom turgåerne har endt sin utfordring, men hvis du går ut av landsbyens sentrum blir det fort stille og naturen er veldig vakker. Det er en strand øst for landsbyen, og den er vanligvis helt forlatt, så du bør kunne bruke den som en nudiststrand. Du kan tilogmed vaske av saltet ved å ta en dukkert i Samariaelven som renner til sjøen, skjønt vil du ikke finne mye vann der om sommeren.

Hvis du vil ta deg en liten gåtur, kan du gå opp til det Gamle Agia Roumeli og til inngangen til Samaria Nasjonalpark. Derfra, vil en halvtimes gåtur ta deg til til "Jernportene" det berømte smale punktet av Samariajuvet. Du kan også fortsette å gå, det blir bare mer spektakulært helt til du bestemmer deg for å snu.

Marmarastranden

Marmarastranden er en fin, bortgjemt småsteinete bukt skapt nær utgangen til Aradainajuvet, og det har vært et populært nudiststed i mange år. Navnet Marmara betyr marmor og har fått navnet sitt av de myke fargerike steinene som dekker området. Stranden ligger veldig langt fra sivilisasjonen siden det er en gåavstand på 60 minutter fra den nærmeste befolkede stranden Likkos og 75minutter fra Loutro. Det finnes ingen veirer her, så spasering og båt er den eneste måten å komme hit på. Det ligger en liten taverna nær stranden hvor du kan hvile, men det er alt.

Sweetwaterstranden

Glyka Nera (som betyr søtt vann) er en av de vakreste strendene på Kreta, med en dyp blå havfarge og fin småstein. I 2003, ble stranden rangert som en av de 20 beste i Europa av London Times.  Den blir kalt dette på grunn av ferskvannet som spruter opp av småsteinene.

Generelt er båt den eneste måten å komme seg  til Glyka Nera på. For de mer ekstreme og eventyrlystne, finnes det en sti her som leder fra Chora Sfakion (tar 30 min.) og en annen tøffere sti fra Loutro (tar 60 min.)  Å gå langs kanten er ganske nifst for de mer sarte. Selv om turen er vanskelig, er stien trygg og blir regelmessig vedlikeholdt av de lokale myndighetene, da den er en del av den europeiske E4 turstien.

Til fots

Kreta er et paradis for turgåere med mange vidunderlige og varierte ruter du kan følge. Hvis du ikke går med en gruppe, la alltid resepsjoenen vite hvor du har tenkt til å gå, og når du antar at du kommer tilbake. Og si i fra når du har kommet tilbake. Noen av de mer etablerte turene finnes på vår ekskursjonsturside.

For å se bilder av våre naturistekskursjoner, besøk vår fotogalleri seksjon.

For å se bilder av regionen vår, besøk vår fotogalleri seksjon.

For å se video av våre naturistekskursjoner, besøk vår videogalleriseksjon.