Forrige fotoNeste foto
 

Kretisk Μat

Hva betyr å spise for innbyggerne på Kreta?

For så mange i vesten er det å spise kun en måte å gi kroppen drivstoff på. "Fast food" blir mer og mer normen, og mat laget med kjærlighet blir overtatt av ferdigmåltider og mikrobølgeovnen.

For kretere, er det å spise noe mye mer. Det er en levemåte som skal oppleves, nytes og forlenges for så lenge som mulig. Et måltid med familie og venner kan ta hele dagen eller hele kvelden. God mat, god vin og gode samtaler er så essensilelt som de ferske ingridiensene som brukes og kokkens ekspertise. På Naturist Hotel Vritomartis, vil du finne alle disse viktige ingridiensene i overflod.

Visste du at befolkningen på Kreta lever lengst?

Nøkkelen er det tradisjonelle kretiske kostholdet og dets hovedingredienser...

Vår produksjon av Extra Virgin olivenolje

Det beste ved kretisk mat er det enkle. Gode lokale produkter blir nesten alltid brukt sammen med nøkkelingrediensen, olivenolje av beste kvalitet. De saftige smakene i kretiske retter blir aldri tapt gjennom enten overkoking eller ved bruk av for mange krydder. Det enkle bringer frem supre smaksopplevelser, og ved Naturist Hotel Vritomartis, kan du se frem til en meny som vil tilby det beste av lokale og internasjonale retter.

Lokal timianhonning og spesielle urter

Kreta produserer fantastisk olivenolje, og er også kjent for sine ville urter og sin "timianhonning". Fjellene og dalene er dekket med ville urter og lyng, og hvis du reiser til innlandet av Kreta vil du se klynger av bikuber i åssidene. Produktene fra disse bikubene kan vanligvis kjøpes i lokale butikker, og blir brukt i tilberedelsen av lokale retter. Andre urter som vokser vilt på Kreta er oregano, rosmarin, merian, malotira (jernurte) og diktamos. De to første vil bli brukt sparsomt i forberedelsen av de mest fristende maten du skal nyte.

Vår hage med fersk frukt og grønnsaker

Som med det meste av middelhavsområdet, er fersk frukt og grønnsaker hovedingrediensene i mye av maten på Kreta. Naturist Hotel Vritomartis bruker grønnsaker som er dyrket så lokalt som mulig. Dette forsikrer ferskhet, så vel som kvaliteten på produktet - begge essensielt for å opprettholde den høyeste standarden for gjestene.

Noen spesialiteter fra Kreta vil du finne i de lokale tavernaene så vel som i vår buffet. Det du må prøve er...

Dakos

dette ganske enkelt opphakket tomat, men vil minne deg om hvordan tomater skal smake.

Xinomyzithra

dette er en byggkavring fra Kreta toppet med en saltet hvitost, strødd med oregano og dynket i extra virgin olivenolje. (Det finnes mange andre hvite oster, og Central Market i Chania er et godt sted å finne dem og prøvesmake).

Tsigariasto eller Sfakiano Giahni

dette er en treadisjonell rett med lokalt lam tilberedes i olivenolje og løk. Den serveres med kokte grønnsaker og er virkelig god.

Stamnaggathi

grønt fra de ville fjellene servert med olivenolje og sitron.

Sfakian Pai

finnes over hele Kreta og har mange ulike navn. De lages ofte av en pastalignende deig og stekt istedenfor bakt, noe som gjør skorpen skikkelig "crunchy". Det finnes velsmakende paier med fyll av ost og friske grønnsaker, og søte paier med smaker som sitron, kanel, honning og vanilje. Hvis du ser pai på menyen, ikke hold tilbake - prøv dem.

På Naturist Hotel Vritomartis, finner du mange eksempler på fantastisk mat fra Kreta, tilberedt daglig for din fornøyelse. La det bli en del av din naturistferie - du vil ikke angre. De fleste spesialitetene blir servert ved bassengbaren.