Forrige fotoNeste foto
 

Naturiststrender i Nærheten

Visste du at de fleste naturiststrendene på Kreta er på sørkysten?

Hvilke skal vi velge, og hvor langt ligger de fra resortet?

…Vår nudiststrand Filaki og noen veldig interesante mindre navnløse strender

Innen gåavstand fra hotellområdet finner du en rekke vakre og stille strender: Utenom Filaki, vår naturiststrand som ligger 700 m. unna og er et must og obligatorisk naturistområde, finnes det noen mindre strender uten navn. Disse strendene er formet av været gjennom en årrekke og er lette å nå til fots. En fottur så nær naturen er å anbefale.

De fleste nakenstrendene der du kan sole deg naken ligger på sørkysten av Kreta. Det er viktig å merke seg at utenom vår strand Filaki, er de andre strendene IKKE offisielle naturiststrender, så ta hensyn når du soler deg på disse strendene.

…Sweetwater naturiststrand

Det finnes flere nudiststrender som kan beskrives som "lokale", og en av dem er Sweetwater Beach (Glykanera), og som navnet tilsier, hvis du graver i sanden kommer det opp søtlig vann. Denne stranden ligger halvveis mellom Loutro og Hora Sfakion (fra resortet kjører du med bil 3 km. og så går du til fots i 1,5 timer. En annen rute er med båt). Ukentlige ekskursjoner arrangeres for våre gjester av vårt event og besøksteam.

…Sandy Beach Orthi Ammos

En annen strand som er delvis en naturiststrand er Orthi Ammos, en sandstrand som ligger i landsbyen Frangocastello , i enden av en stor dal med veldig varmt klima, 12 km. fra resortet (ca.20 min. med bil). Den er berømt for sine store sandhøyder og sanddyner som har blitt formet av naturen og sitt krystallklare vann. Stranden er påvirket av sønnavind, men ikke mye. Østsiden av stranden er forbeholdt nudister og du kan komme dit enten ved å gå 10 m. fra Frangokastelo eller fra parkeringsplassen over sandhøydene.

...Sandy Beach Agios Ioannis

Agios Ioannis Beach - Gavdos - Stranden til Agios Ioannis ligger nord på øya Gavdos, og har blitt kåret til den andre mest vakre stranden i verden av Travel Channel i 2007. Agios Ioannis (St. Johns strand) ligger ved siden av en liten landsby med ti innbyggere, og her kan du finne flere imponerende store grotter. Her finnes ingen hoteller, pensjonater eller noe luksus. Bare sjøen, sanden og en vakker utsikt over øya Kreta.

Vi arrangerer ukentlige heldagsturer med båt til øya Gavdos (2,5-3 timer med båt).

…Og litt lenger borte kan du finne

Paleohora

En del av den lange sandstranden blir brukt av naturister. Østover ligger også stranden Anidri.

Sougia

Østenden av stranden er en nudiststrand.

Aghia Roumeli

Gå østover fra hovedstranden og kryss elven Samaria.

Aghios Pavlos

Ligger en times gåtur øst for Agia Roumeli. En lang og nesten øde strand.

Plakias

En lang strand med en naturistdel.

Damnoni, Preveli

Der forandrer situasjonen seg hele tiden.

Lenger til øst finnes en veldig lang strand som strekker seg hele veien til Agios Pavlos (ikke den samme som nevnt ovenfor). Fotte forhold for naturisme.

Komos beach

Nord for Matala, ligger det som sannsynligvis er en av de beste naturiststrendene på Kreta. Komos er hekkeplass for sjøskilpadder og du må ta spesielt hensyn til dette for ikke å forstyrre dem.

Lentas

Tilbyr også rikelig med muligheter for nudisme.

Videre, øst på Kreta finnes ikke mye tilbud for naturister.

Nordkysten av Kreta tilbyr heller ikke mye muligheter heller, bortsett fra noen små viker her og der.

Et unntak (men for hvor lenge?) er Giorgioupoli stranden mellom Hania og Rethimnon. Sandstranden er 9 km. lang og i den østlige delen er det mulig å være naken.

Utenom de oppførte strendene finnes det selfølgelig massevis av små viker overalt som du kan oppdage.

For å se bilder av våre naturiststrand og naturiststrender i nærheten, besøk vår fotogalleriseksjon.

For å se video av våre naturiststrand og naturiststrender i nærheten, besøk vår videogalleriseksjon.